Tips & marknadsföringsmaterial

Vilken hjälte du är som har initierat en insamling för en hjärtstartare till ditt grannskap! Detta är något som gynnar hela kvarteret och du ska känna dig stolt över att ha tagit första steget. Ni har 60 dagar på er för att samla in det önskade beloppet och nu behöver du sprida budskapet till alla som berörs. Vi har samlat några tips för att komma i gång.

Några tips innan du startar en insamling:

  • Se till att din insamlingssida innehåller ett personligt meddelande från dig och förklara där varför den här insamlingen är viktig för ditt grannskap. Lägg gärna till en bild från ditt område. Då känner dina grannar igen sig och din insamling blir personlig.
  • Starta insamlingen tillsammans med personer du redan känner. Om fler personer bidrar från början är det mer sannolikt att andra också vill vara med. Genom att själv bidra i början av din insamling blir du mer förtroendeingivande. Ditt bidrag visas på din insamlingssida.

Några tips när du har startat din insamling:

  • Informera dina grannar om insamlingen och be dem sprida den vidare. Gärna både muntligt och genom informationsblad i brevlåda eller på anslagstavlor eller dörrar.
  • Har ditt grannskap någon gemensam grupp på sociala medier? Om inte – skapa en! I gruppen kan du dela länken till insamlingssidan och sedan informera om hjärtstartaren när den har installerats. Deltagarna i gruppen kan i sin tur sprida informationen.
  • Dela insamlingen i egna sociala media-flöden direkt från insamlingsplattformen och gör det gärna flera gånger. 
  • Be lokala företag, föreningar, idrottsklubbar eller liknande att bidra till insamlingen. Ofta finns det en vilja att hjälpa till i närområdet.
  • Var tydlig. Be till exempel om ett bidrag på 250, 500 eller 1000 kr. På så sätt vet dina grannar vad du förväntar dig av dem och de bestämmer själva hur mycket de vill bidra till insamlingen. 
  • Uthållighet vinner, så fortsätt tills du nått ditt mål. Du vet hur  viktigt det här är och du har stor inverkan på ditt grannskap!

Reklamblad
Reklamblad är ett enkelt sätt att nå ut med information om din insamling. För att hjälpa dig har vi utformat ett flygblad för utskick och en poster som du kan använda. Ladda ner materialet enkelt på denna sida. 

Övrigt marknadsföringsmaterial
Vill du sprida din insamling i dina sociala medier? På den här sidan hittar du en nedladdningsbar bild att använda. 

Har du frågor om hur du får din insamling att lyckas?
Kontakta oss på info@hjartsakratgrannskap.se eller på 010-179 38 38

 

Bild till Sociala medier Har du startat en insamling? Ladda ner denna bild för att dela på dina sociala medier. Ladda ner
Flygblad för utskick Ladda ner detta flygblad och gör om det till ditt eget för att kunna sprida din insamling till dina grannar. Ladda ner
Poster Ladda ner denna poster och gör om det till din egen för att kunna sprida din insamling till dina grannar. Ladda ner
Diplom bidrag Har någon gett ett bidrag till din insamling och du vill visa extra uppskattning? Ladda ner detta diplom och gör det personligt genom att fylla i namnet på givaren samt namnet på insamlingen. Ladda ner