Hur fungerar det?

Hjärtsäkrat grannskap ger alla personer i Sverige möjlighet att enkelt köpa en hjärtstartare. På 60 dagar samlar du in pengar till ett hjärtstartarpaket åt ert grannskap. 

Så här fungerar det:

  • Starta insamlingen och skapa en insamlingssida.
  • Prata med personer och företag i ditt närområde och sprid insamlingen i sociala medier. Försök att få så många som möjligt att delta i insamlingen.
  • Om du inte samlar in hela beloppet kan du förlänga din insamlingsperiod, eller välja att återbetala de pengar som samlats in.
  • Efter din åtgärd, häng hjärtstartare utanför, på en plats där den kan nås dag och natt
  • Registrera sedan hjärtstartare (gratis) med återupplivningsanropssystemet www.hjartstartarregistret.se för att rädda liv

Omedelbart i början av din kampanj kommer du att få en betydande rabatt på minst 5000 kr!

 

Kom igång direkt för ett säkrare grannskap. 

 

Starta insamling

 

Finns det redan en insamling i ditt område? Donera sedan till kampanjsidan i ditt område för hjärtstartare.

Bidra till insamling 

 

Special hjärtstartare paket

 

Hjärtlungfonden och Philips har noggrant satt ihop Hjärtsäkrat Grannskap paketet. Den är speciellt lämplig för grannskapet i Sverige och består av:

  • en hjärtstartare
  • ett utomhusskåp för hjärtstartare
  • 4 års service och underhåll

 

Priset på Hjärtsäkrat Grannskap paketet:

  • Lämplig för miljöer med hårt klimat och där det finns barn 28.625 kr inkl. moms (original pris) nu för 23.625 kr inkl. moms
  • Lämplig för vilken plats som helst 23.625 kr inkl. moms (original pris) nu för 18.625 kr inkl. moms

Om du inte uppfyller beloppet på hjärtstartarepaketet får alla tillbaka sin donation.

 

 

Alek fick hjärtstopp - räddades tillbaka till livet

” Två dagar efter min 30-årsdag i oktober 2019 drabbades jag av ett plötsligt hjärtstopp. Det var på morgonen precis innan jag skulle gå till jobbet och som tur var min sambo hemma. Vi låg i sängen och pratade och mina sista ord var ”Du har gjort mig till världens lyckligaste människa” innan jag rullade över och fick agonal andning (onormal andning som inte syresätter kroppen). Malin larmade direkt 112 och gjorde hjärt-lungräddning.”

Polisen var först på plats och kunde med hjälp av en hjärtstartare återuppliva Alek. Han fördes till Södersjukhuset i Stockholm där han låg nedsövd på IVA i två dagar innan hans återhämtning började. Alek fick efter händelsen en ICD inopererad (en intern defibrillator), som räddat de ytterligare ca 20 hjärtstopp han drabbats av.

Idag är han tillbaka och jobbar heltid med sitt företag Done, som han driver med sin sambo Malin.

”Förutom hjärntrötthet som kommer när jag jobbar, tar långa möten eller är i andra längre sociala sammanhang mår jag bra och kan vara fysiskt aktiv och leva ett normalt vardagsliv."